Dorpshuis Hekelingen opent met een lintje

dorpshuis-hekelingen

Vrijdagavond 27 november is het nieuwe dorpshuis geopend door burgemeester Salet.

Zij deed dit door op een knop te drukken waardoor er twee kanonnen afgingen die feestelijke confetti over de genodigden uit strooiden.

 

Tijdens haar toespraak wees zij erop hoe belangrijk de rol van Dhr. Sas geweest is tijdens het overleggen en bouwen van het nieuwe gebouw.

Hiervoor, en voor 30 jaar inzet, o.a. als de drijvende kracht van de muziekvereniging Togido en als vrijwilliger, ontving Dhr. Sas een koninklijke onderscheiding.

Het dorpshuis Hekelingen heeft een belangrijke sociale functie voor de gemeenschap van Hekelingen, dit gaf Dhr. Sas aan in zijn toespraak, waarin hij alle betrokkenen bedankte.

(vervolg tekst onder video)
{youtube}SNmL1QF6qp0{/youtube}

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats in het Dorpshuis in Hekelingen, dat vlak daarvoor feestelijk heropend wordt. Het Dorpshuis brandde in 2007 volledig af.

 

De heer Sas is van 1966 tot 1978 bestuurslid geweest van muziekvereniging “Volharding” Oostvoorne. Hij sloot zich ook aan bij de plattelandsjongeren en ging voor een korte periode (1967- 1968) in het bestuur.

Sinds 1979 is de heer Sas voorzitter van muziekvereniging TOGIDO Hekelingen. Toen hij lid werd, telde de vereniging zo weinig leden dat eigenlijk al besloten was TOGIDO op te heffen. De heer Sas trok een andere dirigent aan en de vereniging krabbelde langzaam weer op. De vereniging bood zich aan voor optredens, werd weer wat bekender en het aantal leden ging groeien. TOGIDO werd weer een vereniging waar de Hekelingers trots op zijn. Bij bijna elke activiteit in het dorp Hekelingen is TOGIDO nu aanwezig. Maar ook buiten Spijkenisse en verder in de regio laat de muziekvereniging van zich horen. TOGIDO heeft ook al enkele keren in de Spijkenisser zustergemeente Hürth (Duitsland) opgetreden.

In 1984 werd de heer Sas voorzitter van het Dorpshuis in Hekelingen. Het Dorpshuis had sindsdien een hoge bezettingsgraad van verschillende verenigingen zoals TOGIDO, EHBO, gymnastiekverenigingen, een dansschool en een ouderenvereniging. Daarnaast wordt het Dorpshuis veel gebruikt voor bruiloften en feesten. In januari 2007 brandde het Dorpshuis tot de grond toe af. Het onderkomen en de spullen van diverse verenigingen waren verwoest. Met vele interviews voor radio, tv en kranten streed de heer Sas voor de wederopbouw van het dorpshuis. Tijdens de herbouw van het nieuwe pand was hij regelmatig op de bouwplaats aanwezig.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl