“Dress for Succes” op de rand van de afgrond

dress-for-succesDress for Succes is wereldwijd een succesvolle organisatie met als doel de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen door mensen kleding en accessoires te verstrekken die geschikt zijn voor het sollicitatie gesprek. 

Sinds 5 jaar is in Spijkenisse ook een succesvolle vestiging actief. Voor werkzoekenden met een gering inkomen valt het niet mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Hierdoor wordt de kans op ‘een goede eerste indruk’ gemist en gaat de baan naar een ander.

Dress for Succes is er juist voor deze mensen en heeft meer te bieden dan gratis kleding, schoenen en accessoires. Aandacht, adviezen en tips gericht op de sollicitatie, maken onderdeel uit van de begeleiding die de vrijwilligers geven aan de cliënten .

Deze formule slaat ook in Nederland en Spijkenisse bijzonder goed aan en het aantal cliënten wat met behulp van Dress for Succes een baan verkrijgt is sterk groeiende, zo ook in Spijkenisse. Dress for Succes in is Nederland georganiseerd in een landelijke vereniging, de winkels zijn zelfstandige stichtingen die zelf voor hun middelen moeten zorgen . Kleding word gedoneerd door bedrijven en particulieren. De financiële middelen die nodig zijn om m.n. een winkel te exploiteren en een coördinator in dienst te kunnen hebben worden door het bestuur van een vestiging verworven . In Spijkenisse mochten we de afgelopen jaren naast een Gemeente Subsidie bijdragen ontvangen van de 3 lokale Woning Corporaties; De Leeuw van Putten, Maasdeltagroep en Woonbron.

Zeer teleurgesteld is Dress for Succes met het besluit van de Gemeente Spijkenisse om niet meer te investeren en subsidiëren in de werkzaamheden van Dress for Succes in Spijkenisse. Inmiddels blijkt dat de Woningcorporaties het besluit van de gemeente hebben gevolgd.

Juist nu door de recessie is de aanpak van Dress for Succes een uitkomst voor veel werkelozen: clientèle solliciteren met meer zelfvertrouwen, goed gekleed en voorbereid. Het percentage geslaagden is vele malen hoger dan kostbare re-integratie trajecten.

Dress for Succes heeft haar best gedaan bij andere partijen en fondsen voldoende middelen te verwerven voor de korte en langere termijn. Iets dat tot op heden niet is gelukt. 

Via de gemeente is een suggestie gedaan om te integreren in de nieuwe organisatie Rataplan, waarbij Dress een gedeelte van de oppervlakte zou kunnen huren. Deze mogelijkheid is echter uitgesloten door Rataplan.

Een sluiting per medio juli -augustus boven het hoofd. Daarom doet Dress een dringend beroep op de gemeenteraad om met samen te zoeken naar de mogelijkheden voor een financiële dekking van de begrotingen voor de komende jaren, waarbij een bijdrage van de gemeente mede bepalend is voor andere financierders.

De kans dat Dress for Succes hierin zal slagen is klein, de gemeente heeft juist afgelopen weken meer bezuinigingen voorgesteld. In ieder geval spreekt de gemeenteraad aanstaande woensdag over dit onderwerp.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl