Eerste woningen Ommeloop opgeleverd

Heel blij waren de bewoners die gisteren de sleutels ontvingen van hun appartement in blok A2 van de nieuw gebouwde Ommeloop. Eerder hadden zij de woning al van binnen bezichtigd en het huurcontract getekend, gisteren was de daadwerkelijke oplevering.

Nadat zij de sleutels in ontvangst hadden genomen, maakten ze met twee medewerkers van verhuurder Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) een rondje door hun nieuwe woning.

Behalve ruim en licht zijn de woningen ook voorzien van moderne installaties, waaronder het warmtepompsysteem en de videofooninstallatie. Het warmtepompsysteem zorgt op een milieuvriendelijke en comfortabele wijze voor warm water en voor verwarming én koeling van de woning. De videofooninstallatie is een vorm van domoticatechnologie die het dagelijks leven veiliger en comfortabeler maakt. Met de installatie is onder andere in de woning te zien en te horen wie er voor de centrale entreedeur staat. Ook kan het apparaat worden ingezet voor persoonsalarmering.

Woningen en voorzieningen

De nieuwbouw aan de Ommeloop in Brielle komt op de plaats van het verouderde woonservicecentrum Voorne, beter bekend als de Ommeloop. De nieuwbouw bestaat uit vijf gebouwen met in totaal tweehonderd appartementen voor 55-plussers. Drie van de vijf nieuwe gebouwen worden onderling verbonden door middel van een loopbrug op de eerste etage en een verbindingsgang op de begane grond. Tussen de gebouwen komt een openbaar toegankelijk gebied met veel groen, wandelpaden en een speelgelegenheid. Verder worden in de Ommeloop diverse voorzieningen ondergebracht die ook toegankelijk zijn voor wijkbewoners, zoals een pedicure, een kapper, een recreatieruimte en een prikpunt van Star-MDC.

De nieuwbouw is in de eerste plaats bestemd voor de bewoners van de oude Ommeloop. Zij hebben de garantie gekregen dat ze kunnen terugkeren naar een woning in de nieuwbouw die bereikbaar is met huurtoeslag. Verder kunnen bewoners van de oude Ommeloop gebruik maken van een huurgewenningsregeling die in zeven jaar tijd wordt afgebouwd. Hiermee wil de SOR de huursprong voor de ‘eigen’ bewoners beperken.

Twee fasen

Alle huurders van de gisteren opgeleverde appartementen, woonden voorheen al in de Ommeloop. Zij zagen, al dan niet vanuit een wisselwoning, hoe de helft van hun oude woongebouw werd gesloopt om plaats te maken voor de eerste fase van de nieuwbouw. Behalve het nu opgeleverde blok, vier hoog met negentien woningen, bestaat fase 1 uit een blok van eveneens vier verdiepingen met vijftien woningen dat eind augustus/begin september wordt opgeleverd, en een langgerekter gebouw van vijf verdiepingen met tachtig appartementen dat naar verwachting in november klaar is. Daarna kan fase 2 van start: sloop van de nog resterende oudbouw en bouw van de twee laatste gebouwen met in totaal 86 woningen. Naar verwachting wordt de tweede fase eind 2011 voltooid.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl