Einduitslag poll VPinfo verkiezingen 2010

poll2010-uitslag380 keer is er een stem uitgebracht op de vraag “Als ik nu zou stemmen, dan:”

Duidelijk werd dat bepaalde partijen er alles aan hebben gedaan om hun leden te motiveren om te gaan stemmen op de eigen partij.

Op bepaalde dagen was er in de verschuivingen te zien dat sommige partijen harder stegen dan gemiddeld.

13 stemmers hebben aangegeven dat zij niet van plan zijn de stemhokjes te bezoeken. 27 van de 380 uitgebrachte stemmen, wisten nog niet op welke partij zij gaan stemmen. Hierdoor zou er een theoretische afwijking in de uitslag kunnen zijn van 3 zetels die toch elders terecht zouden kunnen komen.

Kijken we naar de mogelijke invloed van stemoproepen (dit is terug te zien in verhoogde stemactiviteiten op bepaalde dagen), dan lopen zowel ToN als PvdA de grootste risico’s om stemmen te zien verdwijnen naar andere partijen waarvan een evenwichtiger stembeeld te zien is.

Aan de hand van de stemmen geven wij nu de verdeling in de raad als dit de uitslag van de verkiezingen zouden zijn. In de raad van Spijkenisse zijn 35 zetels te verdelen.

Wij zijn benieuwd welke combinatie u, aan de hand van deze uitslag, aan de gang ziet gaan?

Partij

Uitgebrachte stemmen

Aantal zetels

PvdA 109 12
Trots op Nederland Spijkenisse 59 7
ONS 40 4
LPF Spijkenisse 34 4
D66 30 3
VVD 30 3
CDA 22 2
Groen Links 8 0
CU-SGP 8 0
340 stemmen 35 zetels

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl