Ernst L aangehouden

De 70-jarige Ernst L. is maandag aangehouden in de buurt van Wognum (Noord-Holland). Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

L. werd vorige week woensdag in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel voor het voor het doden van zijn partner Joke, maar het was niet duidelijk waar hij was.

Het slachtoffer werd op 11 augustus 2009 gevonden in een bos in Simonshaven. Ze bleek met grof geweld om het leven te zijn gebracht.

L. heeft steeds ontkend de dader te zijn. Hij verklaarde dat er een man uit de bosjes was gesprongen die hem en zijn vrouw heeft overvallen.

Tijdens zijn hoger beroep kwam een plattegrond boven water. Op de plattegrond stond een kruisje op de plaats waar het slachtoffer ongeveer is gevonden. De kaart werd gevonden bij de voor meerdere levensdelicten tot levenslang veroordeelde Patrick S.

Op basis van aanvullend onderzoek is niet aannemelijk geworden dat S. of een ander dan L. bij de dood van Joke zijn betrokken. Het gerechtshof in Den Haag zag wel overtuigend bewijs dat het Ernst L. is geweest die zijn partner heeft gedood.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl