Expositie Afscheid & Rituelen

Eerste expositie in RAR in 2016: Afscheid & Rituelen, opening 9 januari om 16.30 uur.
De expositie blijft te zien t/m 6 februari.

Een boeiende tentoonstelling van 5 kunstenaars:
Petra Giorgi probeert zichtbaar te maken hoe de mentaliteit in de samenleving zich verhoudt tot de manier waarop wij omgaan met oude filosofieën en erfgoed die daaraan ten grondslag liggen. Petria is in ook de galerie aanwezig op 30 januari.

Tilly Heijster toont keramiek. Aardse dozen opgebouwd met structuren uit de natuur. Rituelen – merkstenen die zijn ontstaan tijdens het uithollen van een werkstuk. Grillige vormen die doen denken aan de steenopstapelingen die je tegenkomt in de bergen. Een ritueel als men het hoogste of bekend punt bereikt. Tilly is ook in de galerie aanwezig op 6 februari.

Anneke Renes wordt geïnspireerd door een verlangen naar oude tijden. De ene keer zijn dat Romeinse gebruiken, de andere keer de oertijd met zijn archaïsche beelden en tekeningen. Dit verlangen resulteert in maskers, tekeningen, voorouderbeelden, huisgoden, totens en testamenten. Anneke is ook in de galerie aanwezig op 30 januari.

Het werk van Angeline Rosendaal heeft bijna altijd te maken met haar relatie tot haar tweelingzus. Na haar overlijden in 2012 heeft ze vele portretten gemaakt. Dit heeft weer geïnspireerd tot een afscheidsritueel. Hiervan is een filmpje gemaakt dat ook tijdens deze expositie wordt getoond. Angeline is ook in de galerie aanwezig op 23 januari.

Jan Wagner is gefascineerd door de tragiek en de schoonheid van verval. Het idee van tijdelijkheid, van vergankelijkheid loopt als een rode draad door zijn werk. In de expressieve, esthetische tekeningen van schilderijen staat de vergankelijkheid van het leven, verwijzing naar de dood centraal. Jan is ook in de galerie aanwezig op 16 januari.

RAR Galerie Noordeinde 7 3201 AK Spijkenisse
openingstijden:
woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
zaterdag van 12.00 – 16.30 uur

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl