Fonteinavond CDA

cda-kvkHet CDA-Spijkenisse organiseerde een “Fonteinavond” over de onderwerpen Economie, Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid.

De bedoeling van deze avond was om naar ondernemers te luisteren om veel daarvan mee te nemen in het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Het was Prinsjesdag;de 3e dinsdag in september. De Koningin heeft met het uitspreken van de troonrede de plannen van het kabinet kenbaar gemaakt. Veel van deze plannen raken juist ook ondernemers welke de crisis als eerste aan den lijve ondervinden.

Niet dit jaar, maar volgend jaar en de jaren erna moet worden gewerkt aan het herstel van de economie. “Vandaar dat belangrijk is om samen met de ondernemers naar de onderwerpen economie, arbeidsmarkt en werkgelegenheid te kijken, nu de inkt van de troonrede nog niet is opgedroogd”, aldus fractievoorzitter Dirk van Schaaf; “Op deze wijze kunnen we samen kijken wat we hier lokaal aan kunnen doen voor de komende jaren, met de nadruk op samen want er is natuurlijk sprake van een gespreide verantwoordelijkheid tussen ondernemers en de gemeente”.

Naast een inleiding werd er eerst een overzicht gegeven van wat er de afgelopen jaren is gebeurd op de genoemde onderwerpen door wethouder Hanneke Hamerslag. Het CDA-Spijkenisse had voor de avond een aantal onderdelen van het komende verkiezingsprogramma in concept voorgelegd aan de ondernemers die hierop konden reageren. Er was juist ook veel tijd ingeruimd voor de mening van de ondernemers.

Concreet werd ook de vraag gesteld “Welke onderwerpen moeten volgens u de komende

raadsperiode (2010-2014) hoog op de agenda van het college van B&W en de gemeenteraad geplaatst worden om de economie te stimuleren en de werkgelegenheid te bevorderen?

“Iedereen die aanwezig is geweest op deze avond zal op de hoogte gehouden worden of en hoe een en ander verwerkt wordt in het verkiezingsprogramma” aldus de afdelingsvoorzitter Johan Lengkeek.

Voor het CDA is de opzet van een dergelijke avond voor herhaling vatbaar, getuige de reacties van de aanwezigen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl