Gedichtendag, de opmaat voor de Week van de Poëzie

jan-bontjeHet is vandaag 31 januari 2013, Gedichtendag, de opmaat voor de Week van de Poëzie.

Deze dag wordt in heel Nederland en Vlaanderen gevierd met allerlei optredens van dichters en musici.

Traditiegetrouw begin Jan Bontje deze dag dan ook met een gedicht, dat hij speciaal voor deze dag schreef. Voor iedereen in mijn vrienden-kennissen-bekenden-kring om te laten zien: uit het oog is niet per se uit het hart.

ik zing

zelfs als ik niet meer kan zingen
op de klankmaat van de poëzie

ik dans

ook als ik niet meer kan dansen
op de golven van de poëzie

ik ben

ook als ik niet meer zal leven
in de dichtheid van de poëzie

 

Jan Bontje

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl