Geen hek om de school

hekwerkHet beleid van de gemeente Hellevoetsluisis om schoolpleinen open te houden zodat ruimte en speelvoorzieningen voor de kinderen in de wijk ook na schooltijd beschikbaar zijn.

Bestrijding van vandalisme is een reden om van dit beleid af te wijken en bijvoorbeeld een hek om een schoolplein te plaatsen.

Om af te wijken van dit beleid gelden bepaalde criteria. Een belangrijk criterium is de kosten die het herstel van het vandalisme met zich meebrengt. De grens is gesteld op 10.000 euro per jaar.

De onderwijsgroep PRIMO heeft een spoedaanvraag gedaan bij de gemeente voor het plaatsen van een hekwerk om het schoolplein van obs Het Palet. Dit om schade aan de school door vernieling proberen te verminderen.

De afgelopen drie jaar heeft de school een schadeoverzicht bijgehouden. Hieruit blijkt dat de schade over 2007 en 2008 onder de 2.000 euro is gebleven. Dit jaar is er wel een toename van de schade te zien, tot zo’n 3.500 euro tot nu toe, maar de schadepost blijft nog ruim onder het gestelde criterium.

Het college heeft besloten om het schoolplein in de wijk open te houden en het verzoek om bovengenoemde redenen af te wijzen. Het vandalisme aan de school zal met het reguliere beleid bestreden worden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl