Geen Nissewaard maar Westenrijk

nissewaardHet heeft er alle schijn van dat de nieuwe naam Nissewaard gaat sneuvelen nog voor er een besluit gevallen is. Op steeds meer plaatsen duikt er onverwacht een alternatief op: Westenrijk.

Het domein westenrijk.nl is al geregistreerd, niet door het hoofd communicatie van de gemeente Spijkenisse, maar door wethouder C. Mourik. Zal de nieuwe plaatsnaam dan niet geplaagd worden als Nixswaard?

De naam Westenrijk past bij de regio. Vroeger was er al een klein riviertje: Westenrijck. Tevens was Westenrijk, met een K, een dorpje wat naast Zuidland lag in 18de eeuw. En hoeveel leerlingen zaten vroeger op school “Het Westenrijk” in Spijkenisse? De geschiedenis van deze naam is daardoor terug te vinden in zowel Spijkenisse als Bernisse. Iets wat de acceptatie van deze naam positief zal be├»nvloeden.

 

westenrijk2westenwijk1
Dat deze naam inmiddels een serieuze optie is, blijkt wel, er zijn al twee politieke partijen die de partijnaam in combinatie met Westenrijk hebben geregistreerd. Maar niets is zeker tot men in zowel Spijkenisse als Bernisse een besluit heeft genomen.

 

westenrijk3
westenrijk5

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl