Gemeenteraad stemt in met Masterplan Spijkenisse Haven

De gemeenteraad van Spijkenisse heeft ingestemd met de uitwerking van het Masterplan Spijkenisse Haven.

De haven is het laatste deelproject van de woonwijk De Elementen en biedt mogelijkheden voor een woonmilieu dat Spijkenisse nog niet kent. Naast maritiem woongenot is er plaats voor horeca, dienstverlening en recreatieve en culturele activiteiten. Er zijn 750 woningen gepland in het gebied Haven-Zuid.

In de haven wordt een tweetal kommen gegraven waardoor zoveel mogelijk huizen in de zon aan het water komen te liggen. Door het toepassen van verschillende kades krijgen de kommen ieder een eigen sfeer. Ook komen er aanlegplekken voor verschillende boottypen.

Wethouder Christel Mourik is enthousiast: “Woningen met een eigen ligplaats voor de deur, dat is voor onze stad heel erg bijzonder. Door uitvoering van dit plan wordt het centrum van de stad weer verbonden met het water, net als vroeger. De mensen die hier een woning kopen, wonen straks aan het water, op een steenworp afstand van het stadshart en het nieuwe theater.”

Aan de Veerweg komen karaktervolle woningen en panden waar de combinatie van wonen en werken mogelijk wordt gemaakt en die voor een afscheiding zorgen met het bestaande bedrijventerrein van het gebied Haven-Noord.

De tweede helft van 2014 wordt benut om het Masterplan financieel verder uit te werken, nader onderzoek in de markt te verrichten en gesprekken met de ontwikkelaars te voeren. De gemeenteraad van Nissewaard neemt in het eerste kwartaal 2015 een definitief besluit, waarna met de uitvoering wordt begonnen.

Masterplan Spijkenisse Haven

Masterplan Spijkenisse Haven

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl