Geslaagde workshop voetbal voor Fitkids bij FC Vlotbrug

vlotbrugOp verzoek van kinderfysiotherapeute Leonie van der Kroef van Fysio & Fit werd op woensdagmiddag een workshop gegeven door een jeugdtrainer van FC Vlotbrug aan een groep Fitkids.

Fitkids is een  beweegprogramma dat is opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening van 6-18 jaar, zodat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.

Het doel van Fitkids is om kinderen een nieuwe levensstijl aan te leren. In Fitkids ontdekken de kinderen weer het plezier in bewegen. In het programma van Fysio & Fit wordt gewerkt aan het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband.

FC Vlotbrug ging in op het verzoek van Leonie, omdat dit aansluit bij de doelstelling van deze vereniging om sociaal-maatschappelijk een bijdrage te leveren aan mensen uit de omgeving. Deze kinderen kunnen zo kennis maken met sporten in clubverband. Misschien wil er iemand lid worden van FC Vlotbrug, maar in ieder geval hebben ze zo een leuke middag.

Trainer en jeugdcoordinator Arjan Kok was enthousiast over dit initiatief. “Het is hartstikke leuk om een keer met deze kinderen te werken. Ze hebben er zo’n plezier in! Sommigen hebben ook duidelijk aanleg voor voetbal.”

Onder toeziend oog van ouders en opa’s en oma’s doorliepen de kinderen een paar basisoefeningen van het voetbal. Met veel inzet werd  er een uur getraind op het mooie kunsgrasveld. Aan het eind natuurlijk een partijtje. Daarin werd flink gescoord! Als afsluiting werd er nog een lekker glaasje limonade gedronken. “Wanneer is de volgende keer”, vroegen een paar kinderen. Kennelijk was het goed bevallen.

De foto is gemaakt door Sjef Lurkin.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl