Groen Links: gemeente goochelt met verkoopcijfers

Deze week liet het gemeentestuur een persbericht uitgaan, dat vrijwel overal klakkeloos werd overgenomen. Het persbericht ging over de enorme belangstelling voor nieuwbouwwoningen. Als men het persbericht goed leest ziet men dat er vooral verzwegen wordt dat het allemaal niet zo meezit.

Daarom heeft Groen Links schiftelijke vragen gesteld. Hoe het met de verkoop van het in aanbouw zijnde Roccade wordt met geen woord gesproken en men “gaat praten” over het vervolg van de bouw aan de Schenkelweg.

In de prognoses gaat het gemeentebestuur nog steeds uit van bevolkingsgroei, terwijl het aantal bewoners al jaren daalt en alle voorspellingen, die tot op heden zijn uitgekomen, duiden op een teruggang naar 69.000 inwoners in 2020 – 2025. Om dit te verhullen ontvangen de gemeenteraadsleden en andere geïnteresseerden al tijden geen bevolkingscijfers meer, onder het mom “geen tijd’. Ook blijven cijfers over leegstand steeds langer uit.

Intussen draait de “gemeentelijke voorlichting” op volle toeren om iedereen zand in de ogen te strooien. De verkiezingen zijn tenslotte in aantocht. Dan kan toch geen slecht nieuws naar buiten komen.

Intussen is er al zo’n 70 miljoen verspeeld aan belastingeld met de bouwprojecten, dat is € 2.200,– per huishouden oftewel 2 tot 3 jaar OZB voor een gemiddeld gezin. Dat geld zit nu in de zakken van o.a. projectontwikkelaars, die te weinig hebben hoeven te betalen aan de gemeenschap of aan verstrekte garanties.

Dit is nog niet eerder vertoond in de geschiedenis van de stad dat er zulke zware verliezen worden geleden en niemand daar de verantwoordelijkheid voor neemt. De projectontwikkelaars liggen intussen wel in een deuk.

Groen Links is echt benieuwd wanneer de bevolking nu eens wakker wordt en zich niet meer laat afleiden van wat de echte problemen zijn in de stad.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl