Groot Jeugd Streettennis evenement in Hoogvliet

street-tennisZo’n 13 jaar geleden is het concept gestart en tot op heden is het een groot succes, maar na 13 jaar is het tijd voor vernieuwing.

Samen met REAAL Verzekeringen heeft de KNLTB in 2009 een volledig vernieuwd concept geintroduceerd, dat nog beter aansluit bij de doelgroep.

Naast het bestaande ‘one on one’ (tennisles)onderdeel, zijn het ‘Freestyle tennis’ en ‘Muurtennis’ toegevoegd aan het programma. Bij Freestyle tennis draait alles om tricks & trucs en wie de coolste move heeft. Voor het onderdeel Muurtennis wordt een zeecontainer op het plein gezet waartegen aan twee kanten getennist kan worden, ook hiervoor zijn verschillende spelvormen. Ook de look & feel van het REAAL Straattennis is vernieuwd. Dat betekent een nieuw logo, nieuwe posters en nieuwe aankleding op straat.

StreettennisNaast de 35 verenigingen die straattennis inzetten ter promotie van hun club wordt het REAAL Straattennis ook door gemeenten prominent ingezet ter stimulering van sporten. In zeker 15 gemeenten is het REAAL Straattennis te bewonderen. In totaal wordt het REAAL Straattennis dus zo’n 50 keer per jaar ingezet.

Het Straattennis is ook uitermate geschikt voor sportbuurtwerkers die met het concept op hun eigen plein aan de slag kunnen. In plaats van de container kan er namelijk ook tegen een ‘echte’ muur getennist worden en een netje, rackets en ballen maken ook de twee andere onderdelen mogelijk. Op deze manier zijn nog eens 25.000 kids actief met tennis bezig zijn.

Ook Hoogvliet gaat het beleven op woensdagmiddag 24 maart van 13.30 – 16.30 op de Middenbaan Noord (Het Winkelcentrum) Meer weten: www.iktennisopstraat.nl

{BANNER}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl