Grootscheepse controle in Hoogvliet

politie8Wie op dinsdag Hoogvliet in- of uit wilde rijden ontkwam niet aan een grote politiecontrole. Doel van de actie was de grote achterstand van niet te innen bekeuringen zien in te lopen.

Op alle toegangswegen naar de Rotterdamse deelgemeente stonden agenten die auto’s aan het scannen waren en openstaande boetes natrokken.

Zo’n honderd man van verschillende diensten waren bij de actie betrokken.

Wie de pineut was, kon meteen afrekenen. De politie was op zoek naar 300 notoire wanbetalers. 

In de avonduren werd bij de wanbetalers thuis aangebeld. Hoewel niet iedereen thuis was, werd wel een aantal mensen in de gelegenheid gesteld om de openstaande boetes direct te betalen. Het ging om bedragen van enkele tientjes tot enkele duizenden euro’s. Naast het innen van de openstaande boetes schreef de politie tijdens de controles ook bijna zestig nieuwe boetes uit, onder meer voor te hard rijden, bellen in de auto, niet dragen van de gordel in de auto en belediging.

Daarnaast werden nog twee rijbewijzen en twee auto’s in beslag genomen. Intotaal zijn er circa 4500 auto’s gescanned.

{youtube}hj9VgZc8U7g{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl