Hallo, de Snaijer is de naam

de-snaijerNa vele jaren onderzoek is het familieboek “de Snaijer is mijn naam” gerealiseerd. Vele archieven zijn in de loop der jaren bezocht om te zoeken naar de herkomst en geschiedenis van voorvaders en -moeders.

In het Streekmuseum Hoeksche Waard, Streekarchief van Voorne-Putten-Rozenburg, het Nationaal Archief Den Haag en nog diverse anderen zijn vele uren doorgebracht.

Veel familieleden zijn persoonlijk bezocht en of aangeschreven voor de recentere gegevens. De famieliegeschiedenis begint omstreeks 1470 met ene A(d)riaen Snaeijer(s) in de Hoeksche Waard rondom Strijen, Cillaarshoek en Sint Anthoniepolder.

Na zeven generaties vertrok in 1696 Pieter Janszn. Snaeijer, via Heinenoord naar Heenvliet. Samen met zijn vrouw Wilmpje Bastiaanse Groenendijk huurde hij aldaar een boerderij genaamd “de Hooge Wooninge”, staande aan het eind van de Welleweg op de kruising Konijnendijk en Ooievaarsdijk.

Twee jaar later kocht hij deze boerderij. Uit twee huwelijken werden zeventien kinderen geboren. Omstreeks 1800 stierven alle mannelijke lijnen uit, uitgezonderd dat van hun oudste kind Jan. Deze laatste werd de stamvader van alle de Snaijers die momenteel in leven zijn.

Jan, geboren in 1697 vestigde zich voor werk in Brielle. Uit zijn huwelijk werden zeven kinderen geboren. Een daarvan, Kornelis kreeg twee zonen, waarvan één zoon ongehuwd bleef. Zijn tweede zoon, Pieter trouwde drie keer. Pas in zijn derde huwelijk werden drie zonen geboren: Kornelis in 1795, Bouwe in 1797 en Pieter in 1799.

Deze drie zonen zorgden voor een omvangrijk nageslacht. Nagenoeg alle persoonsgegevens zijn aangevuld met levensbeschrijvingen en wetenswaardigheden uit die periode. Het boek is in A4 formaat uitgegeven, telt 624 bladzijden en is voorzien van een stevige omslag en ingebonden. Heeft u om welke reden dan ook belangstelling voor deze uitgave dan kunt u deze alsnog bestellen. Informatie/bestellen via: j-van-der-linden@zonnet.nl tel. 078-6772029 of vantuil.pa@xs4all.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl