Handhaving betaald parkeren badstrand Rockanje

1 april is het strandseizoen gestart. Dit betekent, dat net zoals voorgaande jaren, bezoekers van het badstrand in Rockanje weer betalen voor het parkeren op de parkeerplaatsen van de 1e en 2e Slag. Dit is het eerste jaar dat bezoekers kunnen betalen via een parkeerautomaat. Binnenkort wordt gestart met het opleggen van een naheffingsaanslag (een boete) aan mensen die niet betalen. De hoogte van de boete is € 55,- plus 1 keer het uurtarief.

Naheffing

Om bezoekers te laten wennen aan de nieuwe manier van betalen, zijn tot nu toe nog geen boetes uitgeschreven. Bezoekers die niet betaald parkeren, kregen alleen een waarschuwing. Als binnenkort blijkt dat er niet betaald is, schrijft de parkeercontroleur een bonnetje uit (de naheffingsaanslag) en legt deze onder de ruitenwisser van de betreffende auto. Vervolgens ontvangt de eigenaar van het kenteken binnen twee weken een kopie van de naheffingsaanslag thuis.

Parkeertarieven 1e en 2e Slag Rockanje

Op de parkeerplaatsen van de 1e en 2e Slag in Rockanje gelden voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen de onderstaande tarieven. Daarnaast is er de mogelijkheid om een parkeervergunning voor het hele seizoen aan te vragen via de website www.rockanje.digitaalparkeerloket.nl.

• April, mei, juni, september en oktober van 10.00 uur tot 18.00 uur:
o Uurtarief € 1,-
o Dagtarief € 3,-
• Juli, augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur:
o Uurtarief € 1,25
o Dagtarief € 5,-

 

 

Tagged under

6 Reacties

 1. EEF BOOLTINK

  Graag zou ik willen weten hoe en waar ik motor moet parkeren. Moet hier ook voor betaald worden en waar moet ik dan het kaartje laten. Kan ik hier met spoed antwoord op krijgen.

 2. Jos Littel

  Beste Eef, het parkeren bij de 1e en 2e Slag is gratis voor motorrijders. Zodra u bij beide Slagen het terrein op komt rijden kunt u uw motor aan uw rechterhand in een apart vak parkeren. Op korte termijn komen hier borden bij te staan om dit duidelijker aan te geven.

 3. Reinhold Vink

  Nou ben ik in Rockanje geboren en heb zelf in mijn jeugd parkeerkaartjes verkocht op de 2e slag, al 50 jaar weet ik niet anders dan dat je bij de ingang van het parkeerterrein een kaartje bij iemand moet kopen. Ik woon al lange tijd elders in Nederland maar kom regelmatig in Rockanje. Nu was ik op 19 april 2015 weer in mijn geboortedorp en wilde even op het strand lopen. Ik kwam op de 1e slag aan maar zag niemand staan om een parkeerkaart te kopen, ik vond het vreemd maar ik dacht dat ze misschien iets te laat zouden zijn dus ben toen gaan parkeren. En ja hoor, toen ik terug kwam had ik een boete van 56 euro!! Er staat nauwelijks een waarschuwing dat je nu op een andere manier moet betalen. Na 50 jaar niets veranderd te hebben verwacht je op z’n minst een groot rood of oranje bord met “LET OP, NU AAN DE AUTOMAAT BETALEN!!”.
  Ik vind dit echt belachelijk!

 4. Bas Korrel

  Zojuist hetzelfde als Dhr. Vink meegemaakt. We zijn even wezen lunchen aan het strand en hebben de auto aan de 1e slag geparkeerd. Bij terugkomst vindt ik een parkeerbon onder de ruitenwisser. Ze hebben gewoon staan wachten en gekeken terwijl we uitstapten en naar het strand liepen om vervolgens snel een bon uit te schrijven. In plaats dat ze de burger nou eens vriendelijk erop wijzen dat de situatie veranderd is en dat het betaald parkeren middels een automaat was geworden, had ik gewoon een kaartje gehaald, zoals ik gewend was te doen aan het loket bij de ingang van het terrein.
  Ontzettend jammer dit, en dan is men nog verbaasd waarom de heren en dames van de handhaving zo geliefd zijn in ons land! Het is gewoon een schande!!!

 5. Corrie bruinsma

  Nou ik wilde even kwijt wat een ongeorganisserde bende.dat hele parkeergebeuren heb 5 jaar met veel plezier in het parkeerhokje gezeten .met allemaal blije badgasten .nu was ik er gisteren en het is al meerdere keren gebeurd maar gister was extreem .schandalig dat mensen een uur in de rij moeten staan om een parkeerkaartje te kopen.en dan word hij ook nog dichtgegpoid terwijl hij niet eens vol is .dus weer boze gezichten dat ze helemaal bij oude bejaardenhuis vandaan moeten lopen.terwijl er gewoon plek is.geef ons gewoon ons hokje weer terug .dan heb je weer allemaal blije gezichten .en toen verliep alles prima dus rockanje denk eens niet alleen aan geld maar denk vooral aan dat we vroeger een gastvrij dorp waren maar dat is nu ver te zoeken .

 6. L.C. de Ridder

  Wij hebben geen mobiel parkeren en werden compleet verrast vandaag. Dat is geen 1 aprilgrap!! We gaan nu wel snel mobiel parkeren nemen maar kan er hier nog wat aan gedaan worden?
  De zwarte Toyota Verso vandaag?

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl