Hellevoetse ondernemer wint € 50.000.-

50000De heer J. van Gilst van het bedrijf Infosfeer uit Hellevoetsluis heeft € 50.000 gewonnen met zijn idee voor energiegewas op braakliggende bedrijfsterreinen.

Hij wil bamboe als nieuw en alternatief energiegewas introduceren in Europa omdat het gewas ten eerste biomassa voortbrengt en ten tweede goed groeit op vervuilde gronden.

Hij heeft deze prijs gewonnen in de categorie professionals, met voorstellen die de duurzame economie van Zuid-Holland versterken.

De Zuid-Hollandprijs bestaat sinds 2009 en heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Met deze prijs wil de provincie waardering tonen voor vernieuwende ideeën die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland.

De provincie daagde professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten uit om ideeën in te zenden die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Het totale prijzengeld bedraagt

€ 75.000, verdeeld over de categorieën professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten. De prijzen moeten worden besteed aan de uitvoering van het idee.

Uit een recordaantal van 139 inzendingen van professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten koos de jury onder leiding van oud-minister van VROM, Sybilla Dekker, de winnaars van de Zuid-Hollandprijs 2011. Dhr. J. van Gilst won met zijn inzending de eerste prijs. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis, ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van Jan Franssen, commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl