Hellevoetsluis: Water, natuur en het verleden

Voor het jaar 2013 heeft de gemeente Hellevoetsluis een programma opgesteld op het gebied van Toerisme en Recreatie.

Om Hellevoetsluis meer op de kaart te zetten (om meer bezoekers te krijgen) wordt gericht op drie pijlers, namelijk het historisch verleden (roem), het water (blauw) en recreëren aan de kust en in de natuur (groen).

Het jaar 2013 zal in het teken staan van drie voorname onderwerpen. Ten eerste de ontwikkelingen in de Recreatieve Zone, met name het gebied Quackstrand / Haringvlietdam (met onder andere een initiatief voor een waterpark). Ten tweede de promotie van Hellevoetsluis en die van Voorne-Putten als geheel. Ten derde de realisatie en inrichting van de Museumkade waar momenteel de eerste werkzaamheden plaatsvinden ter voorbereiding op de komst van het lichtschip de Noord-Hinder, de mijnenveger de ms Bernisse en de Buffel.

Daarnaast zullen er in april 4 nieuwe TOP’s op Voorne Putten worden geplaatst waarvan een in Hellevoetsluis nabij het Quackstrand. Een TOP is een Toeristisch Overstap Punt dat goed bereikbaar is met de auto en speciaal ingericht is als startpunt van een fiets- of wandeltocht.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl