Het Groot Dictee gaat voor drie Goede Doelen

groeneboekjeHet Groot Dictee Voorne-Putten Rozenburg schenkt de opbrengst dit jaar aan drie Goede Doelen: Zorgboerderij op aarde te Brielle, Stichting Ambulancewens en Hospice de Waterlelie te Spijkenisse.

Het Groot Dictee wordt georganiseerd door Rotary Brielle, Voorne-Putten, Europoort.

Op Zorgboerderij op aarde in Brielle wordt een zinvolle dagverzorging, aan nog thuiswonende ouderen, geboden. De dagverzorging is vooral bedoeld voor dementerenden en mensen die ongemak hebben van de gevolgen van een herseninfarct of in een sociaal isolement verkeren.

Stichting Ambulance vervult gratis laatste wensen van terminale pati├źnten. Zij beschikken daartoe over vijf speciaal ontworpen wensambulances en een eigen vakantiehuis in de bossen van Beekbergen.

In het hospice ‘de Waterlelie’ wordt zorg en ondersteuning geboden aan mensen die gaan sterven en aan hun naasten. Het hospice verzorgt mensen van heel Voorne-Putten en Rozenburg.

De drie organisaties zullen op de avond van het dictee aanwezig zijn om informatie te geven. De Oostvoornse schrijfster Esther Kreukniet schrijft het Groot Dictee van de Rotary club Brielle en zal het zelf ook voorlezen.

Het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg wordt gehouden op zaterdagavond 9 maart 2013 in Het Wapen van Marion in Oostvoorne. Het programma start om 19:15 uur.

Wie de uitdaging aandurft en wil deelnemen aan dit dictee kan zich aanmelden via de Rotary Club Brielle: Hans Stravers, H.Stravers@laurens.nl 06-51564738

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl