Hondencontroleurs weer op pad

De hondencontroleurs gaan weer op pad. De komende maanden controleren zij woningen in heel Spijkenisse en Hekelingen. Ze kijken dan waar honden worden gehouden waarvoor hondenbelasting betaald moet worden. Voor 2014 is het tarief voor de eerste hond € 73,89 euro, voor iedere volgende hond € 175,98 en voor een kennel € 524,94.

De controleurs werken voor een door de gemeente ingehuurd bedrijf. Zij maken zich altijd bekend met hun legitimatiekaart met pasfoto. De politie weet wie namens de gemeente de controle uitvoert.

Boete
Het is niet de bedoeling dat houders van een hond met het aanmelden van hun viervoeter wachten tot de controleur langskomt. De houders zijn verplicht hun hond(en) zelf aan te melden. Doen zij dit niet, dan kan de te weinig geheven belasting worden nagevorderd. Ook kan daarbovenop nog een boete van 100 procent worden opgelegd.

Honden aanmelden via bewonersloket
Houders van een hond kunnen hun viervoeter gemakkelijk en snel aanmelden via het Bewonersloket van de gemeente Spijkenisse op www.spijkenisse.nl. Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl