Hospitaal Hellevoetsluis na de brand

nasleep-brand09

Het afgebrande voormalige Marine Hospitaal in Hellevoetsluis is inmiddels veranderd in een lugubere ruïne.

Met kranen worden grote delen van de resterende buitenmuren verwijderd die door de brand te veel beschadigd zijn.

Van de binnenzijde van het gebouw is weinig meer over. Waar het vuur zijn verwoestende kracht niet heeft laten gelden, zorgde de bluswerkzaamheden er wel voor dat er weinig meer over bleef.

Het pand zal de komende weken “gestript” worden. Alleen die delen van de buitenmuren die geschikt zijn voor de herbouwing van het gebouw blijven staan. Het ligt in de lijn van de verwachting dat het gebouw zo veel mogelijk in originele stand wordt herbouwd.

Deze activiteiten zullen zeker twee jaar in beslag gaan nemen. De voormalige bewoners zijn ondergebracht in een vakantiepark in Hellevoetsluis en kunnen daar nog de hele maand december blijven. In die periode wordt onderdak voor langere periode geregeld voor de slachtoffers.

nasleep-brand08nasleep-brand10nasleep-brand11nasleep-brand12

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl