Hotste leraar Tijl voor de bijl

Jan-Willem Tijl, die in 2013 door de Hitkrant werd verkozen tot ‘hotste leraar van Nederland’, blijkt met de cijfers van zijn leerlingen te hebben gesjoemeld. Pupillen van de economiedocent uit Spijkenisse zijn op illegale wijze door hem gematst.

Volgens het AD is Tijl (31) inmiddels op non-actief gezet door de Jacob van Liesveldt-scholengemeenschap in Hellevoetsluis. Hij gaf les aan havo 4 en mavo 3.

Bij de school gingen de alarmbellen rinkelen nadat scholieren regelmatig vertelden over de onverwacht hoge cijfers die zij voor hun toetsen haalden. “We zijn er serieus naar gaan kijken”, zegt rector Henk Fledderus. “De toetsen zijn nog eens nagekeken en toen bleek dat leerlingen minder hadden gepresteerd dan het cijfer dat zij kregen.”

De fraude stamt uit de eerste maanden van het schooljaar 2014/2015 en zou samenhangen met het feit dat Tijls relatie spaak liep. “Maar hoewel wij dat als een verzachtende omstandigheid zien, hebben wij hem gezien de ernst van de overtreding direct geschorst”, aldus Fledderus. “Hij wist van de regels die gelden bij toetsen en heeft daar niet aan voldaan.”

Tijl is naast docent ook actief binnen de lokale politiek te Nissewaard voor ONS. Of het gevolgen heeft voor zijn positie in de raad is onduidelijk.
bron foto: Facebook

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl