Huren wordt duurder voor de EHBO

De EHBO Hekelingen maakt zich zorgen om de toekomst. Want met de komst van het nieuwe dorpshuis in de dorpskern Hekelingen, gaat ook de nieuwe huur fors omhoog.

In het oude afgebrande dorpshuis betaalde zij nog geen 6 euro per uur, in het tijdelijke dorpshuis is het al 10 euro per uur en voor het nieuwe dorpshuis komt de huur op 20 euro per uur.

Dat de huur iets omhoog zou gaan, was wel de verwachting maar bijna drie keer zo veel, vindt de vereniging wel erg veel. Zij beschikt slechts over 100 leden en de contributie is hard nodig om naast de huur ook tal van activiteiten uit te kunnen voeren.

Er zijn slechts een aantal oplossingen voor handen. Hoger aantal leden, meer contributie of meer subsidie. De vereniging gaat zich met name hard maken voor die eerste oplossing. Want met meer leden is er een duidelijk aantoonbare draagkracht.

Bovendien is de inzet van de EHBO vereniging bij veel activiteiten in Spijkenisse een belangrijk onderdeel. “Hoe meer vrijwilligers, hoe meer we ons kunnen inzetten”, aldus de vereniging. Nog belangrijker wordt het vinden van nieuwe donateurs en sponsors. “Zonder hen kunnen wij amper rondkomen”.

Het oude dorpshuis brandde op 8 januari 2007 geheel af. Vrijwel op dezelfde plaats is op 7 maart 2008 de eerste paal geslagen voor het nieuwe dorpshuis. De verwachting is dat eind 2009 het nieuwe dorpshuis in gebruik genomen kan worden. In de tussentijd is de vereniging gevestigd aan de Elementenweg 46

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl