IBP en Leefbaar grootste in Hoogvliet

zetelverdeling-hoogvlietDe gemeenteraadsverkiezingen in Hoogvliet verliepen rustig: geen meldingen van overlast of incidenten.

IBP Hoogvliet en nieuwkomer Leefbaar Rotterdam zijn beide de grootste geworden: beide sleepten vijf zetels in de wacht. 

Op 3 maart mochten alle Hoogvlieters van 18 jaar en ouder naar de stembus: in totaal waren er 18 stembureaus. Behalve voor de deelgemeente, konden Hoogvlieters ook stemmen op de gemeente Rotterdam.

Rond half zes de volgende morgen waren de eerste voorlopige uitslagen bekend. Het duurde zo lang, omdat van een stembureau in Hoogvliet, de uitslagen naar Rotterdam waren gebracht in plaats van naar het deelgemeentekantoor in Hoogvliet. 

Er kon gestemd worden op zeven partijen in totaal, met de nieuwe deelnemers Leefbaar Rotterdam, de Liberaal Sociaal Democraten (LSD) en Nieuw Hoogvliet, de afgesplitste partij van IBP Hoogvliet.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl