Inschrijving Spijkenisse SPARK marathon geopend

De achtste editie van de Spijkenisse-SPARK marathon wordt op 15 december 2013 gehouden. Dit sportieve evenement behoort tot de grote evenementen van Spijkenisse en heeft ook op de hardloopkalender een vaste plek veroverd. Veel lopers sluiten hun jaar af met deze door atletiekvereniging SPARK georganiseerde marathon.

Volgens de Marathon- en Ultracup behoort de marathon van Spijkenisse tot de top wat betreft het aantal deelnemers uit hun klassement. Hierbij zal het parcours een grote rol spelen. Er wordt gelopen door de polders tussen Spijkenisse en de Bernisse en door Spijkenisse zelf. Het door de atletiekunie gecertificeerde parcours blijkt ondanks de gevoeligheid voor het weer toch snel te zijn.
Ook dit jaar ondersteunt de organisatie weer een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Hospice De Waterlelie in Spijkenisse, een organisatie waar veel Spijkenissers zich extra bij betrokken voelen en die als doel heeft mensen waarvoor het niet mogelijk is thuis te sterven zorg en ondersteuning te bieden in een huiselijke omgeving. In het Hospice werken uitsluitend vrijwilligers.
Genoeg redenen dus voor hardlopers om zich weer in te schrijven. Vanaf vrijdag 1 juni 2013 is de inschrijving geopend via de website www.spijkenissemarathon.nl. Inschrijven kan voor de marathon, maar ook voor de halve marathon, de tien en de vijf kilometer.
Vorig jaar waren er ruim twaalfhonderd inschrijvingen, waarvan een flink aantal uit het buitenland (Duitsland, Groot Brittannië, België, Noorwegen, etc.). Elk jaar zijn het er weer meer, dus nu op naar de vijftienhonderd!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl