Internet wordt meestgebruikte nieuwsbron

krantInternet is over twintig jaar het meestgebruikte medium om op de hoogte te zijn van nieuws.

Dat denken de respondenten in een onderzoek van TNS Nipo. Vooral jongeren verwachten over twintig jaar minder tv te kijken en kranten te lezen.

Televisie is nu het belangrijkste medium voor veel mensen om op de hoogte te blijven van nieuws, blijkt uit de enqûete die TNS Nipo deed onder 1242 mensen in opdracht van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Internet is het tweede nieuwsmedium, de krant en radio worden iets minder gebruikt om op de hoogte te komen van nieuws.

Over twintig jaar verwacht 87 procent van de respondenten die nu tussen 13 en 30 jaar oud zijn dat ze hun nieuws van internet halen. Van de huidige dertigers denkt 85 procent dat. Tv speelt in hun verwachting ook nog een belangrijke rol: iets meer dan 60 procent denkt tv in 2029 te gebruiken voor nieuws. Krant en radio zijn dan nog voor een kwart van de respondenten belangrijk om nieuws te vernemen, verwachten respondenten. De respondenten is gevraagd naar welke media zij in 2029 verwachten te gebruiken om op de hoogte te blijven van actualiteiten.

Bij ouderen liggen die percentages iets anders: internet moet het volgens hun verwachting in 2029 nog afleggen tegen tv. Het gebruik van krant en radio zal in hun verwachting iets afnemen, maar die afname zal veel minder zijn dan bij jongeren. Het onderzoek werd uitgevoerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Genootschap van Hoofdredacteuren.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl