Is de politiek te saai !?

eerste-robLandelijk is er een probleem v.w.b. het werven van mensen voor de gemeenteraad.

Zeker met de komende gemeenteraadsverkiezingen blijken meerdere partijen het probleem publiekelijk te uiten, waar voorheen het probleem nog werd ontkent.

De redenen die op de reactiepagina van “één vandaag” werden geplaatst varieerde van saai en stoffige “bijbaan”, het niet iedereen naar de zin te kunnen maken (dat lukt je nooit; volgens mij) tot aan de matige beloning daar deze ook belast wordt.

De VVD oppert de vergoedingsbelasting vrij te maken zodat het ook voor mensen met een “goede baan” interessant wordt (lees: “iets op levert”). Als daarmee ook betere bestuurders de gemeente raad zouden betreden juich ik het toe; geloof alleen niet dat het zo werkt.

Raadslid ben je cq wordt je, omdat je er tijd voor vrij kunt maken en omdat je het wil. Een stuk politieke overtuiging hebt en dat uit willen dragen, van welke kleur dan ook.

Het “beroep” dient wel een uitdaging te hebben m.a.w. er dient wel politiek gedreven te kunnen worden danwel debat gevoerd kunnen worden. In een raad waar een “bijna” meerderheid is die alles “bijna” op voorhand bepaalt is dat lastig en verdwijnt de uitdaging snel.

Ik ken zo’n gemeente en ik hoop dat het in 2010 anders wordt.

Theo Op ten Berg (lid D66 Spijkenisse)

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl