Jacobaspel gespeeld door basisscholen Hellevoetsluis

jacobspelDe groepen 6 van alle basisscholen in Hellevoetsluis hebben een heus middeleeuws toneelspel gespeeld of zullen dat binnenkort gaan doen.

Pauline en Marleen van Leeuwen van de Speelkring Voorhout nemen de kinderen spelenderwijs mee in het avontuurlijke leven van Jacoba van Beieren.

Donderdag 7 maart op basisschool ’t Schrijverke speelden de leerlingen samen met wethouder Jorriena de Jongh in prachtige kostuums gebeurtenissen uit het leven van Jacoba na. In de middag gingen de kinderen naar de Burcht in Oostvoorne waar Jacoba eeuwen geleden haar zomers doorbracht. De kinderen kregen een rondleiding op de historische Jacobaburcht en dansten de ridderdans die ze die ochtend hadden geleerd.

Het Jacobaspel is een spannende geschiedenisles die de leerlingen niet snel zullen vergeten. Dit “levende geschiedenis” project wordt mogelijk gemaakt door Voorne in alle Staten, het gezamenlijke cultuurprogramma van de gemeenten op Voorne Putten. Kijk voor meer informatie op www.voornewiki.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl