Jayden gaat naar school

jaydenVoor de meeste is het normaal om naar school te gaan. Maar voor Jaydan niet. Jayden van Deijl werd geboren op 9 september 2008. Jayden is een heel vrolijk, opgewekt, grappig en lieve kanjer.

Op 28 oktober 2011 is bij Jayden de ziekte hoog-risico-neuroblastoom geconstateerd (kinderkanker stadium 4, dat wil zeggen diverse tumoren en uitzaaiingen).

Jayden is al vanaf zijn geboorte een kind wat het heerlijk vindt om buiten te wandelen, te zwemmen, naar de kinderboerderij te gaan, boodschappen te doen, visites, als hij maar mee mag. Jayden was vanaf zijn geboorte nooit ziek, op een verkoudheid na. Nu werkt Jayden hard aan zijn herstel, zodat hij snel weer zijn oude leventje op kan pakken.

Jayden is op 5 november 2011 gestart met zijn eerste chemokuur,het was het begin van een intensieve behandeling. En er staat Jayden nog een lange weg te wachten; chemotherapie, operaties, bestraling en hoge dosis chemotherapie met stamcelteruggave, vitamine A en eventueel een vervolg behandeling in Amerika.

En vanaf morgen gaat Jayden naar de Montessorischool waar hij in groep 1-2 mee gaat draaien. Niet voor volledige dagen maar een aantal uurtjes wanneer hij de kracht heeft om te gaan. En zo knokt hij verder. Want niets is zo fijn als normaal mee te kunnen spelen met leeftijdsgenoten.

(foto: http://www.kanjerjayden.nl)

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl