Jongerencentrum Skillzz leeft

“Chillen, praten met vrienden, huiswerk maken, en soms een goed gesprek met de mensen van het jongerenwerk. Ik kom hier elke week.” Merve (16) is erg enthousiast over het jongerencentrum Skilzz aan de Fazantenlaan. “Ik vind het goed dat er een jongerencentrum is. Zal ik u rondleiden?”

Wethouder Hans van der Velde bracht op woensdag 15 april een werkbezoek aan het Jongerencentrum Skillzz aan de Fazantenlaan te Hellevoetsluis. Hij sprak hier met medewerkers van SWS Welzijn over de uitvoering van het jongerenwerk in Hellevoetsluis.

De boodschap van het jongerenwerk is helder: de jongerenwerkers vinden het belangrijk om vanuit de motivatie van de jongere aan een traject te werken. Wij willen er echt zijn voor de jongeren. Het jongerenwerk zoekt steeds meer de samenwerking met de scholen en met de medewerkers vanuit de jeugdzorg. Het zijn ontwikkelingen die passen binnen het gemeentelijke beleid.

Het jongerenwerk nodigt jongeren in Hellevoetsluis uit om eens een bezoek te brengen aan het jongerencentrum bij het scholencomplex aan de Fazantenlaan. Er zijn veel activiteiten te doen, waaronder sport en koken. Maar het centrum leent zich voor jeugd ook voor een gezellig samenzijn en een goed gesprek. De jongerenwerkers zijn daarnaast veel op straat te vinden. Ook biedt het jongerenwerk coachingstrajecten aan.

Wethouder Van der Velde bracht tevens een bezoek aan buurtcentrum De Kooistee, waar hij sprak over de projecten buurtbemiddeling en buurtpreventie. De buurtbemiddeling helpt bij conflicten tussen burgers. De buurtpreventie is actief met het verbeteren van de leefbaarheid in wijken. Ook was hij kort aanwezig bij het koersbal van de ANBO. De wethouder: “Het enthousiasme spat er vanaf. Goed om te zien!”

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl