Jubelende gemeente Spijkenisse maakt parkeren fors duurder

parkerenWaar de gemeente nog niet eens zo lang geleden met trots bekend maakte dat men real time kan parkeren, draait men dit nu al weer deels de nek om. Vanaf nu telt men weer 35 minuten als minimum parkeertijd.

En om het de bezoekers van Spijkenisse nog prettiger te maken verhoogt men de tarieven van 1.50 naar .170 per uur.

In een eerder vandaag door de gemeente verzonden persbericht jubelde de gemeente over de forse stijging van het aantal bezoekers aan het centrum. Alelen wat dit zelfde persbericht niet vermelde was dat de bezoekers te kort parkeren. Spijkenisse mist daardoor veel inkomsten. En deze moeten met de nu genomen maatregelen worden opgevangen.

Niet iedereen zal blij zijn met de maatregelen. Naast de stijging van de tarieven zal ook de tijden waarop betaald moet worden voor gebruik van de parkeerplaatsen worden uitgebreid. En om het nog leuker te maken, buiten de parkeergarages parkeren in het centrum wordt 1.5 keer zo duur dan in de parkeergarage.

De jubelende gemeente Spijkenisse meldde dat de stijging van het aantal bezoekers mede een gevolg was van het charme-offensief. Maar de cijfers geven slechts een geringe stijging aan op de langere duur. Zo was de stijging in 2011 tussen november en december 29% en een jaar later is de stijging 31%. In die zin ziet men de resultaten van het charme offensief niet terug in de door de gemeente gepresenteerde cijfers. Vanwege de onvolledigheid heeft de redactie van VPinfo aanvullende vragen gesteld aan de gemeente. Uit de openbare stukken van de gemeente blijkt er wel een stijging van het aantal bezoekers maar is er een tekort van ruim een half miljoen euro. Dit tekort wordt verzacht door een meevaller bij parkeergarage Boekenberg. 

halfmiljoen

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl