Kans op Leonardo onderwijs in Spijkenisse toegenomen

loenardo01Vorige week werd er in Spijkenisse een informatiebijeenkomst gehouden over de mogelijke komst van Leonardo onderwijs in Spijkenisse.

Deze avond heeft volgens de organisators veel belangstellenden op de been gebracht die meer wilde weten over deze vorm van onderwijs.

Voor Prokind Scholengroep is dit een duidelijk signaal om te bekijken hoe men nu verder gaat en heeft daarom een soort stappenplan vastgesteld om de realisatie van een dergelijke onderwijsinstelling mogelijk te maken.

leonardo_logoBinnen het stappenplan wordt gekeken op welke school draagvlak ligt en of deze school aan de selectiecriteria voldoet. Een Leonardoafdeling is onderdeel van een gewone basisschool. Daarbij moet er ook binnen het onderwijzende team voldoende draagvlak zijn voor deze vorm van onderwijs.

Ook dient de school die deelneemt aan deze vorm van onderwijs gevestigd zijn op een geschikte locatie. Welke normen hieraan vastgesteld worden moet binnen een korte tijd duidelijk zijn.

In Zuid Holland zijn er al 8 scholen die volgens deze methode onderwijs geven. In 2010 zullen nog eens 4 scholen zeker van start gaan met deze wijze van les geven. De school in Spijkenisse zou de vijfde in dit lijstje kunnen zijn.

In november 2009 moet het aanlooptraject afgerond worden en zal er een besluit vallen. Doorgaan met dit project of in de ijskast. Als er besloten wordt om Leonardo onderwijs in Spijkenisse aan te bieden, gaat deze het volgend schooljaar van start.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl