Klacht charme-offensief InSpijkenisse door naar Ombudsman

vriendjes-in-de-politiekHet is exact 4 maanden geleden dat Hoogenraad Media bij de gemeente Spijkensse een klacht neerlegde over “de schijn van belangenverstrengeling” welke van toepassing leek te zijn op het charme-offensief “InSpijkenisse”.

Normaal dient na het indienen van een klacht binnen 6 weken een antwoord te zijn op een ingediende klacht. Maar de procedure is nu wel extreem uitgelopen en nog geen antwoord. Om die reden is de klacht nu uitgebreid.

“Wij zijn absoluut niet verbaasd over de gang van zaken” meldt Mario Guagliardo, die namens Hoogenraad Media de belangen behartigt. “De slager die zijn eigen vlees keurt, de wethouder waar de klacht betrekking op heeft met goud laten vertrekken en het proces zodanig vertragen dat het een doofpotaffaire lijkt te worden. Dit alles versterkt alleen maar het beeld dat er gedurende het gehele proces rondom de campagne duidelijk stappen zijn gemaakt door de gemeente Spijkenisse die niet tot het normale proces behoren”.

Hoogenraad Media heeft nu de klacht doorgezet naar de gemeentelijke Ombudsman Rotterdam. Niet alleen de klacht over “de schijn van belangenverstrengeling” is neergelegd, ook de zeer trage gang van zaken is een onderdeel geworden van onderzoek.

Meer over dit onderwerp via onze zoekmachine: hier en hier

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl