Knallen op judotoernooi van Ichikan

ichikanZe zet in, gooit haar lichaam naar voren en trekt de tegenstander over haar. Plof, op de mat. De scheidsrechter roept: Ippon! Het publiek klapt. Ze heeft gewonnen.

Zo ging het vaak op het jaarlijks terugkerende judotoernooi van judovereniging Ichikan dat afgelopen weekend werd gehouden in sporthal De Merel in Rockanje.

Ook dit jaar lieten vele judoka’s weer zien wat ze konden. Verenigingen uit heel West-Nederland vaardigden hun pupillen af naar de gezellig toernooi.

Ook de judoka’s van Ichikan knokten voor wat ze waard waren en haalden flink wat mooie prijzen binnen.
Hier en daar moesten vader of moeder wel eens een verdrietig kindje in de armen sluiten. ‘Maar dat hoort erbij’, zegt judoleraar Roy Langendoen van judovereniging Ichikan. ‘Kinderen leren op zo’n toernooi met winst en verlies om te gaan. Maar ik weet zeker dat ze volgende week extra hun best op de training zullen doen. Want onze judoka´s zijn echte Ichikanjers.

De vrijwilligers van Ichikan hadden de zaal weer prachtig aangekleed. Vrijwilliger Annette van Eijsden: ‘ Normaal gesproken verzorg ik met mijn bedrijf Anna’s Design Studio de website van Ichikan. Maar vandaag zat ik bij de judoka’s op de judomat. Het is heel leuk om die kleine judoka’s te helpen en er een mooi dag van te maken.

Alle judoka´s gingen met een mooie beker naar huis. Uitgereikt door de paashaas die speciaal hiervoor naar Rockanje was gekomen.

De volgende judoka’s van Ichikan behaalden een prijs:
1e prijs: Nick Schulz en , Joshua Bogerd en Kim Joosten
2e prijs: Jaap Mulder en Dani Bos
3e prijs: Guus van Driel, Jan Jacobs, Sander de Jong, Patrick Grootscholten, Jessie Cox en Stijn Boomert
4e prijs: Berend Pfeiffer, Oscar Waldman, Sem Hoogland, Tijmen Verbaas, Levi Pieters, Owen Bos en Daan van Twist.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl