Komende weken werk aan de Hartelbrug

hartelbrugDe provincie Zuid-Holland werkt tot en met 1 april aan de Hartel- en de Zoetwaterkanaalbrug (N 218) in Spijkenisse. Het verkeer kan daar hinder door ondervinden. Door zestien in plaats van twaalf afsluitbomen te plaatsen en bordessen langs de betonconstructies neer te zetten, is de Hartelbrug voorbereid op de toekomstige verbreding van de brug naar 2 x 2 rijstroken en een aparte fietsers- en voetgangersbrug.

Dagelijks tussen 10.00 uur en 14.00 uur sluit de aannemer waar nodig één rijstrook af voor de werkzaamheden. Op woensdag 3 maart wordt de open rijstrook versmald, waardoor alle verkeer tussen 10.00 uur en 14.00 uur met beperkte snelheid over de brug moet rijden. Op deze dagen legt de aannemer kabels aan.Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer een gepaste snelheid aanhoudt. Eventuele uitloop van werkzaamheden zal op donderdag 4 maart plaatsvinden tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Op maandag 29 maart vanaf 20.00 uur wordt de Hartelbrug volledig afgesloten. Alle wegverkeer (inclusief fietsers) wordt omgeleid. Vanaf de A 15 kunnen weggebruikers Spijkenisse bereiken via afrit 17, Hoogvliet. Verkeer vanuit Spijkenisse kan via Hoogvliet en de Harmsenbrug de A 15 bereiken. Op dinsdagochtend 30 maart om 05.00 uur gaat de N 218 weer open voor alle verkeer. De aannemer werkt deze nacht aan de afsluitbomen en een grendelconstructie aan de Zoetwaterkanaalbrug, waarvoor de brug open moet staan.

Op dinsdag 30 maart, moet het verkeer van 20.00 uur tot middernacht rekening houden met extra reistijd door een gedeeltelijke wegafsluiting. Met behulp van verkeersregelaars kan alle verkeer met aangepaste snelheid gebruik maken van de brug. Na middernacht wordt het verkeer, uitgezonderd hulpdiensten en fietsers, tot 5.00 uur ’s ochtends omgeleid. Dit laatste geldt ook voor de nacht van woensdag 31 maart op donderdag 1 april tot 5.00 uur. Deze twee nachten gebruikt de aannemer om de lichten, signalen en systemen te testen, waarbij de brug met grote regelmaat open en dicht gaat.

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl