Koning en Koningin komen naar Hellevoetsluis

willem-alexander-en-maximaDe aftrap voor de provinciebezoeken van het Koningspaar heeft onlangs plaatsgevonden in Groningen.

De contouren voor het programma voor het bezoek aan Voorne-Putten op vrijdag 21 juni worden duidelijk. Het gedetailleerde programma volgt een dezer dagen.

Na hun bezoek aan de provincie Zeeland brengt het Koningspaar als eerste van de bezoeken aan de provincie Zuid-Holland een bezoek aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Rond 14.50 uur wordt de bus van het paar verwacht in de Vesting van Hellevoetsluis, waar ze bij het Droogdok Jan Blanken zullen worden ontvangen. Daarna stappen de Koning en de Koningin op het voormalige marineschip De Bernisse voor een vaartocht door de Vestinghaven. Aan de kades is het moois van het eiland op creatieve wijze verbeeld. De Vesting zal volstaan met inwoners van alle gemeenten. Rond 15.20 uur zal het gezelschap ons verlaten en zich op weg begeven naar de volgende bestemming.

Komt allen!

Inwoners van Brielle, Westvoorne, Bernisse, Spijkenisse en Hellevoetsluis zijn allen van harte uitgenodigd om het Koningspaar welkom te heten op Voorne-Putten. Vanaf 13.30 uur starten diverse festiviteiten. De festiviteiten concentreren zich rondom het Droogdok Jan Blanken en langs de Koningskade, Westzanddijk, Oostzanddijk, Westkade, Oostkade en het Zuidfront. Op die plekken hebben toeschouwers ook het beste zicht op het Koningspaar.

Parkeren

Van 13.00 tot 16.00 uur worden de toegangswegen tot de Vesting afgesloten. U kunt het beste parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplekken langs de Vestinggracht, Struytse Zeedijk en de Nieuwe Zeedijk.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl