Koninklijke onderscheiding voor de heer J.R. Engelhardt

Woensdag 23 november is de heer J.R. Engelhardt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de daarbij behorende versierselen opgespeld door burgemeester Kleijwegt.

De heer Engelhardt is een markante en innemende persoonlijkheid uit de gemeenschap van Caribische Nederlanders. Hij heeft zich decennialang zeer actief als vrijwilliger ingezet voor de samenleving.

Zo is hij internationaal bekend als ambassadeur, uitdrager en expert van de Caribische cultuur en van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Als vliegeraar, vliegerbouwer en promotor van de vliegersport, is hij lokaal en internationaal actief. Voor zijn betrokkenheid met gehandicapte kinderen die hij leert vliegeren ontving hij een Franse onderscheiding. De heer Engelhardt heeft zich daarnaast ruim 50 jaar ingezet als mentor/inspirator van pas aangekomen Antillianen en Arubanen in Nederland en van jongeren in Rotterdam en Hellevoetsluis. Lokaal en regionaal is hij actief geweest als bestuurslid van Stichting Zeekadetkorps Hellevoetsluis en als lid van de Stichting Leer de West Kennen, Hellevoetsluis.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl