Kop-staart aanrijding en rijden onder invloed

Ter hoogte van de Grondweg op de Kanaaldijk te Zwartewaal vond donderdag rond omstreeks tien uur een kop-staart aanrijding plaats.

Terwijl een auto op de Kanaaldijk linksaf wilde slaan en hard remde om de afslag nog te halen, kon de opvolgende bestuurder niet meer tijdig remmen. Deze reed met de linkervoorzijde tegen de afslaande auto.

Deze werd gelanceerd en draaiend om zijn as kwam deze tot stilstand in de berm en gleed vervolgens de dijk af. De auto kwam tot stilstand op de zijkant op een lager gelegen weggedeelte. De bestuurder had letsel aan het hoofd.

En ook in Spijkenisse was het raak: Naar aanleiding van een controle aan de Iepenlaan te Spijkenisse werd in de nacht donderdag op vrijdag rond twee uur een 27-jarige Spijkenisser aangehouden die onder invloed reed.

Nadat bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol een auto bestuurde poogde hij weg te rijden. Op verzoek van de bijrijder is de bestuurder alsnog gestopt. De bestuurder verzette zich tegen zijn aanhouding waarna hij werd gepepperd. Dit had weinig effect en er werd om assistentie gevraagd.

Nadat die was gearriveerd kon de verdachte alsnog worden aangehouden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl