Linkse azijnpisser

azijnHet moet niet gekker worden. Als eindredacteur bereikte mij een vraag van een politieke partij of de opinie wel geplaatst zou worden als zij die zouden inzenden. “Waarom niet”, was mijn reactie?

Het antwoord van die partij kwam even later. Omdat de media toch alleen maar ruimte biedt aan linkse azijnpissers! Zo steek die maar in je zak, dacht ik.

Nu kan je dit soort reacties verwachten uit PVV of LPF hoeken (hoewel niet de lokale, die weet ons wel te vinden) maar als ook andere partijen dit roepen, dan vraag ik mijzelf hardop af hoe onzeker partijen geworden zijn in hun communicatie.

Ten eerste, wij van vpinfo willen ons niet aan een partij of stroming binden. Wij zijn een nieuwssite en bieden ruimte aan opinie en geven daarbij de bevolking de mogelijkheid om te reageren. Links of rechts, het maakt ons niet uit. Zolang men zich maar aan fatsoensnormen houdt, niemand bedreigt of overgaat tot overschrijding van het Nederlands recht.

Dat er soms “azijn wordt gepist” is iets wat ook in dit digitale tijdperk past. Niet altijd toe te juichen maar aan de andere kant, wie een publieke functie bekleed en daarbij soms een bepalende stempel op de (plaatselijke) maatschappij kan leggen, heeft ook te verwachten dat niet iedereen blij zal zijn met de genomen stappen. Ja, dan moet je niet verbaasd zijn dat sommige mensen het niet leuk vinden wat je doet.

Maar ook de vraag of we wel of niet een stuk zouden plaatsen vooraf stellen is natuurlijk “een beetje dom”. Want hoe kunnen wij oordelen of we tot plaatsing over gaan zonder dat we de inhoud kennen? Niet dus.

Nee, wij willen juist weten wat er speelt. Links of rechts, het maakt ons niet uit. Wij kiezen voor een transparante maatschappij. Wij willen graag weten wat de standpunten zijn. Weten waarom men iets vindt en vooral, kijken of de reacties die daarop volgen een reële weergave zijn van wat er bij de lezers speelt.

Het hele voorval heeft uiteindelijk geleid tot een mailcorrespondentie waarin de standpunten over en weer werden toegelicht. Alleen de toegezegde opiniebijdrage, daar zitten wij nog steeds op te wachten.

Mario Guagliardo
Eindredactie VPinfo

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl