Losgeslagen boten op het Brielse meer

plezierjachtZeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond heeft dit weekend een dertigtal controles uitgevoerd op de recreatievaart.

Tijdens de controle op zondagavond moest het recreatieteam in actie komen om twee losgeslagen pleziervaartuigen terug aan de kant te krijgen.

De twee vaartuigen lagen afgemeerd in het Brielse Meer, maar werden door de opkomende wind losgeslagen en dreigden in aanvaring te komen met de overige vaart of de steiger.

Er waren geen opvarenden aan boord. De agenten brachten de pleziervaartuigen terug naar de kant waar zij door de eigenaar opnieuw werden vastgelegd.

Het mooie zomerweer heeft een grote aantrekkingskracht op het water. Helaas gebeurt het regelmatig dat een kleine groep overlastgevers het plezier op het water verstoort voor de rest van de recreatievaart. Om deze overlast aan te pakken en schippers van pleziervaartuigen bewust te maken van het belang van veiligheid op het water, heeft Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond dit weekend diverse controles uitgevoerd.

In totaal zijn dertig controles gehouden op het Brielse Meer, Haringvliet, Nieuwe Maas, Hollandse IJssel, de Lek, de Noord en de Beneden Merwede en in diverse jachthavens. De controles richtten zich op verschillende soorten recreatievaartuigen, zoals snelle motorboten, waterscooters, jetski’s, zeiljachten en motorkruisers.

Er zijn vier processen-verbaal geschreven voor een te hoge snelheid, onvoldoende reddingsvesten aan boord en het niet gebruikmaken van de dodemansknop. Tevens zijn twee waarschuwingen gegeven voor het niet tonen van het registratiebewijs en het niet tonen van het klein vaarbewijs. Ook werden diverse schippers onderworpen aan een blaastest. Daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl