LPF: tipgeld om daders brandstichting op te sporen

tipgeld

De Lijst Pim Fortuyn in Spijkenisse wil dat de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie tipgeld uitloven voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de serie brandstichtingen in Spijkenisse.

De reeks branden in Spijkenisse beginnen bizarre vormen aan te nemen.

Tegelijkertijd neemt de ongerustheid onder de inwoners toe, omdat de brandstichtingen zo verschillend van karakter zijn dat het overal kan gebeuren. Hoewel zich tot
op heden nog geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan, blijft dat gevaar er wel.

Het merendeel van de branden in Spijkenisse in de afgelopen maanden blijkt te zijn aangestoken. Hoewel de politie en andere instanties er alles aan zeggen te doen om de dader(s) te pakken, is er tot dusver nog geen enkele verdachte aangehouden of opgepakt.

Tipgeld wordt uitgeloofd bij ernstige strafbare feiten die de samenleving verontrusten en schokken. In het geval van de huidige, onopgeloste reeks brandstichtigen is daar zeker sprake van. Door de nieuwe gemeentelijke Nota Vandalisme zou tipgeld misschien meteen verhaald kunnen worden op de dader(s).

Gemeente: liever niet

De LPF vroeg de burgemeester in de commissievergadering Algemene Zaken waarom dit niet werd overwogen. Zij gaf daarin aan dat inzake de brandstichtingen geen financiële tipbeloningen uitgeloofd gaan worden. Bij eerdere grote branden, zoals de brand op metrostation De Akkers en de grote brand in Winkelcentrum Waterland, had tipgeld niets opgeleverd, volgens de burgemeester.

De LPF deelt deze zienswijze niet en is er van overtuigd dat elke situatie uniek is, en dat in deze situatie toch tipgeld ingezet moet worden. Liever inzetten met kans op resultaat, dan niet inzetten zonder resultaat. Aan de Lijst Pim Fortuyn werd door de burgemeester medegedeeld dat het uitloven van tipgeld een uiterst middel zal zijn om de daders op te sporen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl