LPF zoekt draagvlak voor dierenwelzijn

dierenwelzijnOp verzoek van de Lijst Pim Fortuyn zal op dinsdagavond 22 september 2009 in de commissie Algemene Zaken een verkennende discussie over Dierenwelzijn plaatsvinden.

De LPF hoopt dat deze oriëntatie uiteindelijk zal leiden tot een beleidsnota dierenwelzijn. Nooit eerder in de geschiedenis stond dierenwelzijn als beleidsthema centraal op de politieke agenda van Spijkenisse.

De maatschappelijke bezorgdheid voor het dierenwelzijn neemt, volgens LPF-raadslid Marjan van den Heuvel, duidelijk toe. Onlangs maakte een groep initiatiefnemers bekend een vrijwillige dierenpolitie te willen oprichten, omdat zij vinden dat het afgelopen moet zijn met onopgelost dierenleed en dierenverwaarlozing.

Ook op politiek gebied uiten inwoners, die begaan zijn met het lot van dieren, hun bezorgdheid. In Spijkenisse is sinds 2003 al 2836 keer op de Partij voor de Dieren gestemd. Volgens Van den Heuvel een duidelijk signaal aan de politiek om meer verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van dierenwelzijn en –bescherming.

Daarom geven op dinsdagavond 22 september beleidsmedewerker drs. Henny Greven en regioconsulent Rinus Hitzert van de Landelijke Dierenbescherming, op initiatief van de Lijst Pim Fortuyn een presentatie met film aan de commissieleden van Algemene Zaken over gemeentelijk beleid voor dierenwelzijn. Daarnaast zullen zij alle vragen beantwoorden van de aanwezige commissieleden.

Een beter lot voor dieren begint al met de bewustmaking en bewustwording van het algehele publiek over dierenwelzijn en de rol die zij spelen in het waarborgen van het welzijn van dieren. Maar eerst zullen alle lokale politici voorlichting krijgen over beleidsmogelijkheden voor dieren binnen (en buiten) de gemeentegrenzen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl