Massaontslag bij RPZ: tot 300 mensen de laan uit

rvp-2012Bij het failliete Ruwaard van Putten worden 330 mensen ontslagen.
Het ziekenhuis gaat verder met vijfhonderd werknemers. Daarvan mogen 170 mensen zes maanden blijven werken bij het ziekenhuis.
Twee derde van het personeel heeft een garantie voor drie maanden gekregen, tot 1 oktober. Dat meldt RTV Rijnmond dinsdag.

Per 1 oktober stoppen de drie overnemende partijen Maasstad Ziekenhuis, Ikzaia en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis met de acute zorg in Spijkenisse.
Aangezien het nog onbekend is hoeveel medewerkers er dan nog nodig zijn, zouden veel personeelsleden een kortlopend contract hebben gekregen.
Ook kreeg een aantal werknemers een andere functieomschrijving en zijn er mensen van salarisschaal gewisseld. Medewerkers moeten zich ook beschikbaar stellen voor werk in een van de andere ziekenhuizen, zo meldt de regionale omroep.
De 830 personeelsleden zouden daarover maandagavond per brief zijn ingelicht.
Een woordvoerster van het Maasstad Ziekenhuis ontkent de berichtgeving. Het ziekenhuis komt later op de ochtend met een verklaring over het aantal ontslagen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl