Militaire oefening in de regio

pantserIn week 10 vindt er in de regio een militaire oefening plaats van de Koninklijke Landmacht. De oefening vindt plaats op maandag 04 maart vanaf 08:00 uur en eindigt op vrijdag 08 maart 17.00 uur.

Globaal zal het gebied waarin men oefent bestaan uit het gebied; Oostvoorne, Rockanje, Hellevoetsluis, Stellendam, Ouddorp, Spijkenisse, Dordrecht en Middelharnis.

Tijdens de oefening wordt geen munitie gebruikt, maar vindt deels plaats op de openbare weg. In de nacht van 6 op 7 maart verplaatst het bataljon zich te voet van Oostvoorne via Rockanje en Stellendam naar Ouddorp. Verder zijn er waar men zich op privé terrein begeeft afspraken gemaakt met de eigenaren van deze terreinen.

Voor de oefening zijn 20 personen aanwezig en maakt men gebruik van een aantal voertuigen. Het betreft dit maal een oefening van “45 Pantser Bataljon” die in het kader van certificering diverse gevechtsvormen gaan oefenen. Er zal alles aan gedaan worden om hinder en overlast te voorkomen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl