Moordzaak Farida Zargar van start

mallebos01-300De 35-jarige Patrick S. moet zich vanaf vandaag verantwoorden voor een reeks van verdenkingen, waaronder de moord de 21-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse.

Beide mannen zitten sinds oktober vast. In eerste instantie werden ze opgepakt voor straatroven. Later kwamen daar de andere verdenkingen bij.

Samen met de 21-jarige Timothy S. staat hij ook terecht voor de moord op de 43-jarige verstandelijk gehandicapte Nanda Kerklaan, een poging moord op een Pool en een aantal gewelddadige straatroven.

De rechtbank in Rotterdam heeft in totaal vijf dagen uitgetrokken voor de behandeling van de verdenkingen. Patrick S. staat behalve donderdag ook maandag en dinsdag terecht. Timothy S. kan zich volgende week donderdag en vrijdag tegen de beschuldigingen verdedigen.

Farida Zargar verdween in augustus 2010 spoorloos. Ze vertrok van haar werk, maar kwam nooit thuis. Ruim een jaar later – na verschillende grote zoektochten – werd ze teruggevonden in een graf in het Mallebos in Spijkenisse. De vrouw was zwaar verminkt, zo miste het lichaam onder meer een voet. Die werd gevonden onder een schuur achter een woning in Spijkenisse. Daar was eerder de tas van Farida gevonden.

Nanda Kerklaan werd begin 2010 zwaargewond aangetroffen in een sloot nabij de Malledijk en overleed enkele dagen later.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl