Motormuis reed flink te hard

politie01Een politiehelikopter moest er aan te pas komen om een 23-jarige motorrijder tot stilstand te dwingen.

De man reed 216 kilometer per uur, haalde rechts en via de vluchtstrook in. Hij is zijn motor en rijbewijs voorlopig kwijt.

Agenten werden vrijdagavond op de A15 richting Gorinchem ingehaald door een motorrijder. Toen de motorrijder hen zag, gaf hij vol gas.

De agenten zetten de achtervolging in. De motorrijder nam de afrit Reewegviaduct en sloeg linksaf de Reeweg op.

Met zeer hoge snelheid reed hij over kruisingen en reed rechtsaf de Waalhaven op. Met 150 kilometer per uur reed hij rechtdoor de Korperweg op en vervolgens rechtsaf de Groene Kruisweg op.

Een politiehelikopter werd ingeschakeld. Deze gaf de positie van de motorrijder door. De verdachte reed de A15 weer op, om er bij Rozenburg weer af te gaan. Daar reed hij zich uiteindelijk klem op een bedrijventerrein. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn motor en rijbewijs zijn in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat zijn kentekenbewijs al eerder was ingevorderd.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl