Nacht van de Kunst: Midzomernachtdroom

Nacht van de KunstOp zaterdag 21 juni openen de culturele instellingen in het centrum van Spijkenisse hun deuren. Van 20.00 tot 02.00 uur zijn er diverse optredens op de gebieden van dans, muziek, zang, literatuur en theater. Centraal thema is ‘Midzomernachtdroom’.

Dorpskerk: De nacht wordt ingeluid met een bijzonder beiaardconcert door Bas de Vroome. Aansluitend volgt een concert met de muziek van Henry Purcell (1659-1695). Titel is ‘Sweeter than roses’. Zangeres Ellen Delahanty, fluitist Geert van Gele en luitist Nicolas Achten verrassen het publiek met pure barokklanken.

Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Meedoen aan een Hiphoprepetitie, je laten horen in een popkoor of meespelen in een kort theaterstuk. Bij het Centrum voor de Kunsten draait het niet alleen om kijken, maar vooral om doen! Een kennismaking met het diverse aanbod van cursussen.

Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse

Zomergast is niemand minder dan auteur Jan Siebelink, onder meer bekend van de bestseller ‘Knielen op een bed violen’. Interviewer Rutger Martens neemt het publiek in vogelvlucht mee door de carrière van deze bijzondere schrijver. Daarnaast zijn er optredens van cursisten van het Centrum voor de Kunsten, een tentoonstelling en een Silent Disco voor kids.

Milieu Huis

‘Small surprising’ heet de tentoonstelling van natuurfotografe Misja Smits. Met scherp oog voor detail, kleur, vorm en compositie heeft zij een bijzondere reeks foto’s gemaakt met onderwerpen als bloemen, insecten en paddenstoelen.

Galerie Regio Art Rijnmond

Galerie RAR presenteert een uitdagende mix van muziek, poëzie en beeldende kunst. Ook is er een expositie ‘Between Worlds’.

Afterparty Vanaf 23.45 uur is er in de Boekenberg een Afterparty met live muziek een een DJ tot in de kleine uurtjes.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl