NietEurobrug wordt aangepakt (update VIDEO)

brug-14december-300Mari-Anne Saleswife uit Spijkenisse is blij met de aanpassingen die de NietEurobrug momenteel ondergaat. “Wat zeiken mensen in een scootmobiel en met rollators wel niet. Je moet een beetje moeite doen om een brug over te kunnen.

Al dat gezeik van die andere scootmobielbezitters over drempels, ongelijke vloeren enz is niet aan haar besteed, Ik vind dat gehobbel best lekker, mijn vibrator trilt minder, dus voor genot ga ik naar die brug toe!”

Juran van der Dossen, D66 en voormalig bestuurder van de naast de NietEurobrug gelegen Montessorischool vind het wel jammer dat de brug wordt opgeknapt. Kinderen kunnen tegenwoordig best goed zwemmen. Als er dus één door de brug zou zakken, is dat helemaal niet erg. Daarbij, alleen kinderen uit de laagste groepen van deze school hebben nog geen zwemdiploma, dus dat er daar een paar van verzuipen is niet erg. Anders moet de school, die goed staat aangeschreven nog uitbreiden en daar is geen geld voor.

Willem-Jan Wijnfles, wethouder Spijkenisse, verantwoordelijk voor het onderhoud van de bruggen weet het inmiddels zeker. In de Telegraaf legt hij de schuld van het verrotten van hout volledig bij de bewoners. “Ik weet zeker dat al die klootzakken die in die wijk wonen de brug slopen. Hoe ze het doen is mij nog niet geheel duidelijk. Mogelijk voeren ze iedere nacht een regendans uit waardoor de planken geteistert worden door wind en regen, tja en daar kan hout niet tegen”. Wijnfles heeft inmiddels aan ambtenaren de opdracht gegeven om deze brug te doodzwijgen. Iedereen die belt naar de gemeente wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

Marja Slaapiwiskie van Trots op Nederland heeft nog wel geprobeerd om het gemeentebestuur op andere gedachte te krijgen en reikte tijdens de raadsvergadering nog een stuk verrot brugdeel uit aan wethouder Wijnfles. “Ja eigenlijk was het kansloos” bekend Marja, “Hoe kun je een verrot bestuur overtuigen van houtrot? Onmogelijk, maar ja, ze stoppen ook liever het geld toe aan wat stoeltjes in de bibliotheek”.

Alexander Pol (VOVNDS) vindt het onnodig dat de gemeente komt met beleid. “Dat wordt weken lang vergaderen over hoe aan te pakken, vele a4tjes vol met adviezen enz. Nee, beleid is niet nodig. Bovendien, als er beleid is, dan is het weer de verantwoordelijkheid van de gemeente en we willen juist een kleinere overheid met meer verantwoordelijkheid bij de burgers. Misschien hadden we anders gestemd als de maximum snelheid op de NietEurobrug was verhoogd van 5 naar 130 Km per uur. Maar daar stak het CDA weer een stokje voor”.

De PvdA wilde zich niet in de discussie mengen. Walter Gewas: “ja, voor je het weet, heb je de ONS tegen je, moet je niet willen want wij willen natuurlijk wel uitgenodigd blijven worden bij alle openingen van al die andere prestige projecten. Wij zijn maar een arme partij, met over het algemeen ook arme leden. Die gratis borrels willen wij dus niet missen”.

Ook de bewoners reageren. “Sinds wij beschuldigd zijn door wethouder Wijnfles is wat ons betreft het wel klaar. Zolang hij achter zijn standpunt blijft staan, kunnen wij dit gemeentebestuur niet meer serieus nemen. Het zijn een stel clowns. Wij snappen dan ook niet dat er een nieuw theater moet komen in Spijkenisse. Er is toch al een theater aan de Raadhuislaan 106 gevestigd?! Alleen jammer dat ze steeds van die c-acteurs laten optreden. Geen wonder ook dat die publieke tribune meestal leeg is”.

De komende dagen wordt er verder gewerkt aan de NietEurobrug.

brug-14december

{youtube}Wmo6ctvzKWg{/youtube}

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl