Nieuwe korfbalmanden voor sportend Hoogvliet

korfbalmanden-hoogvlietDe kinderen van de Hoogvlietse basisscholen gymmen op dit moment nog op de oude rieten Rotan korfbalmanden.

Sinds ongeveer drie jaar worden de rieten manden niet meer gebruikt in de korfbalsport. Tegenwoordig zijn de gele kunststof korven de nieuwe standaard.

Nikantes heeft in januari 2010 een prijs van € 7.500,00 gewonnen in de Goede Doelen actie van de Telefoongids en de Gouden Gids. De Hoogvlietse vereniging kreeg dit geld niet in handen, maar moest dit uitgeven aan nieuw sportmateriaal. Het bestuur van Nikantes heeft dan ook besloten dat een deel van de materialenprijs ten goede moest komen van heel sportend Hoogvliet.

Besloten werd dan ook om de deelnemende basisscholen aan het schoolkorfbal toernooi van woensdag 21-04-2010 te voorzien van nieuwe gele kunststof korven en van korf verloopstukken zodat deze geplaatst kunnen worden op de huidige palen van de basisscholen. Juffrouw Hetty van de basisschool Boomgaard nam de eerste korven in ontvangst voor haar school en ook voor basisschool de Middelpunt omdat beide scholen gebruik maken van de gymzaal aan de Cromme Meth.

Gymjuf Mandy den Hartog nam het nieuwe materiaal in ontvangst voor basisschool de Plevier in het MFC de Boomgaardshoek (de 2e sporthal van Hoogvliet is door Nikantes geheel voorzien van nieuw korfbalmateriaal). Meester Jan nam de 2 kunststof korven in ontvangst voor basisschool de Zalmplaat. Namens de Westpunt nam meester Martin de nieuwe kunststof korven in ontvangst.

Het nieuwe materiaal wordt inmiddels al door de kinderen van de basisscholen gebruikt. Door deze actie van Nikantes zijn alle Hoogvlietse bassischolen geheel voorzien van het nieuwe materiaal en zelfs ook het Hoogvlietse voortgezet onderwijs. Meer weten over Nikantes? Surf dan naar www.nikantes.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl